Restricţii la donarea de sânge pentru locuitorii din patru localităţi din Iaşi din cauza virusului West Nile

Donarea de sânge este restricţionată la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Iaşi pentru locuitorii din patru localităţi din judeţ, după ce în zonă au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu virusul West Nile.

RomaniaTV.net
10 aug. 2018, 06:17
Restricţii la donarea de sânge pentru locuitorii din patru localităţi din Iaşi din cauza virusului West Nile

Potrivit reprezentanţilor Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, nu pot dona locuitorii din oraşul Paşcani şi comunele Probota, Plugari şi Movileni, întrucât în zonă au fost confirmate patru cazuri de infectare cu virusul respectiv.

„Începând cu luna mai şi până la sfârşitul lunii octombrie poate apărea infecţia cu virusul cu West Nile. Până în acest moment avem comunicate patru localităţi unde au fost identificate patru cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele care provin din aceste zone nu sunt acceptate la donarea de sânge într-un interval de 28 de zile. Noi am postat şi pe pagina de Facebook pentru a nu pune lumea pe drumuri degeaba. Până acum, şapte persoane care provin din aceste zone au fost refuzate de la donare. În continuare ne confruntăm cu lipsa de sânge şi invităm cetăţenii să doneze acest lichid vital”, a declarat directorul CRTS Iaşi, Lavinia Scripcaru, potrivit Agerpres.