STEAUA – ASTRA 1-1: Totul pentru Liga Campionilor!

Formaţia FCSB a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, sâmbătă, pe Arena Naţională, în compania echipei Astra Giurgiu, în etapa a VI-a a Ligii I. Giurgiuvenii au evoluat în zece din minutul 82, când a fost eliminat Alex Ioniţă.

12 aug. 2017, 16:12
STEAUA – ASTRA 1-1: Totul pentru Liga Campionilor!

STEAUA – ASTRA 1-1

Pentru FCSB a marcat Gnohere ’64, iar pentru Astra a înscris Moise, în minutul 7.

0-1: Romario Moisea marcat după o pasă de la Ioniţă

 

1-1: Gnohere a egalat după o deviere al lui Achim


Echipele de start:

FCSB: Niță – R. Benzar, Nedelcu, Bălașa, Pleașcă – Ov. Popescu, V. Achim – Teixeira, D. Man, De Amorim – Gnohere
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Filip, Tănase, Golofca, D. Benzar, Grecu

Astra: Ivanov – Belu, Bejan, Polczak, Stan – Dandea, Mrzljak – V. Gheorghe, Ioniță, Moise – Betrand
Rezerve: Lazar, Vinicius, Nicoară, Radunovici, Erico, Pițian, Balaure

Roș-albaștrii sunt pe locul 3 cu 11 puncte, la două lungimi în spatele primelor clasate, FC Botoșani și CFR Cluj. Giurgiuvenii sunt pe poziția a 4-a, cu 10 puncte.

 

Cel mai interesant meci din etapa a 6-a le va aduce faţă în faţă pe FCSB şi Astra, echipe care, în ultimii ani, au dus nivelul duelurilor directe la statutul de derby.

La tei zile de la egalul cu Iaşiul, FCSB o atacă pe Astra cu şase foşti jucători ai campioanei din 2016. Roş-albaştrii vor să-i vadă, însă, la treabă pe ultimii sosiţi, Nedelcu şi Romario Benzar, mai ales că cei doi nu au mai prins lista UEFA şi nu pot juca în ”dubla” cu Sporting.

STEAUA – ASTRA LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. LIVE STREAMING DOLCE SPORT. 

”Întâlnim sâmbătă o echipă bună a campionatului nostru, chiar dacă în acest an au schimbat mulți jucători”, a spus Nicolae Dică, la conferința de presă, de dinaintea partidei.

”Suntem echipa cu cele mai multe jocuri, mâine îl bifăm pe al zecelea într-o lună și asta ne va afecta puțin. Steaua poate surprinde prin calitatea individuală și prin creativitate, prin fantezia jucătorilor. În rest, e o echipă pe care o cunosc foarte bine, știm la ce să ne așteptăm”, a spus și Edi Iordănescu.

Gigi Becali a anunțat că roș-albaștrii vor evolua cu rezervele, pentru că mult mai important este meciul cu Sporting, de marți, de la Lisabona, așa că rămâne de văzut care vor fi cei 11 jucători pe care-i va desemna Dică să intre pe teren.

Echipele probabile

FCSB: Stăncioiu – R. Benzar, Larie, Nedelcu, Momcilovic – Ov. Popescu, Achim – D. Man, D. Benzar, De Amorim – Gnohere
Antrenor: Nicolae Dică

Astra: P. Iliev – Belu, Bejan, Erico, Al. Stan – Mrzljak, Polczak – Al. Ioniță, Marquinhos, Balaure – Le Tallec
Antrenor: Edi Iordănescu

Cele două confruntări din sezonul regulat 2016/2017 s-au terminat de fiecare dată cu 1-0 pentru gazde (Boldrin a marcat pentru FCSB pe „Arena Naţională” / Budescu a înscris pentru victoria Astrei de la Giurgiu). Ultimele două meciuri au avut loc în play-off-ul ediţiei precedente, ambele fiind câştigate de gruparea „roş-albastră”, 3-0 „acasă” şi 1-0 în deplasare.

Inaugurată în septembrie 2011, Arena Națională a găzduit până în prezent 168 de partide de fotbal și alte 5 evenimente care n-au avut legătură cu sportul rege: 3 concerte și 2 acțiuni politice. Dacă vorbim exclusiv despre fotbal, FCSB a fost clubul din România care a disputat cele mai multe meciuri pe noul stadion. Primul s-a disputat acum 5 ani, 9 luni și 20 de zile, cu Rapid, 0-0, scriu cei de la Gazeta Sporturilor.

Pentru cele 99 de jocuri disputate pe Arenă, Becali a scos din buzunar în medie 20.000 de euro pe meci, în total două milioane de euro! Și asta pentru că reprezentanții Primăriei București au prețuri diferite pentru jocurile din Liga 1, Cupa României și disputele din Champions League sau Europa League.

Sursa citată mai notează că pentru un joc de campionat, FCSB achită 13.000 de euro doar pentru stadion, fără alte servicii obligatorii: salvare, pompieri, stewarzi, protocol și altele. La confruntările continentale, tarifele cresc: 23.000 de euro pentru Europa League și 28.000 pentru Champions League.