Un celebru bucătar din România, dezvăluiri uluitoare: Mâncarea rămasă în farfurie la restaurant se refoloseşte

Ai mancat de multe ori la restaurant, dar nu ai stiut ce se intampla cu adevarat in bucatarie. Petru Buiuca face dezvaluiri uluitoare si te invata ce sa eviti atunci cand iei masa in oras, dar si ce sa comanzi pentru a fi sigur ca este proaspat.

05 oct. 2015, 12:06

Cu siguranta ca fiecare dintre noi a mancat macar o data in viata sa la restaurant sau la o cantina, insa, putini sunt cei care s-au intrebat pana acum ce se intampla cu mancarea lor pana in momentul in care ajunge in farfurie, scrie cancan.ro. De cele mai multe ori, chiar daca preparatul final arata bine, se pare ca lucrurile nu sunt chiar asa.

Citeşte şi De la Vocea României a ajuns în bucătărie. Vezi ce fostă concurentă vrea să devină CHEF în bucătărie

Petru Buiuca, primul MasterChef din Romania, a facut o serie de dezvaluiri care pot soca pe oricine. Tanarul bucatar a explicat ca, cea mai mare problema este legata de sosurile care insotesc preparatul. Daca acestea nu sunt servite separat, este foarte posibil ca mancarea sa nu fie proaspata.

Sosul e obligatoriu sa fie servit separat

„Cand un sos inabuse mancarea, este clar ca este o problema cu acea mancare gatita. Daca sosul nu vine separat, este o problema cu carnea. Trebuie acoperit ceva si ei fac asta. Si, din pacate, foarte multe sosuri sunt facute din prafuri”, a spus acesta.

La pranz se recicleaza mancarea

De asemenea, castigatorul MasterChef ne sfatuieste sa evitam sa luam pranzul in restaurant sau la cantina, intrucat acesta este momentul zilei in care riscam sa primim un preparat facut din ceea ce a ramas in ziua anterioara.

„De foarte multe ori, la pranz se recicleaza mancarea. Daca le-a ramas pui de cu o zi inainte, acela va fi folosit la pranz. Daca le-a ramas porc cu o zi inainte, acela va fi folosit la pranz. Exista cantine care asta fac, recicleaza inclusiv mancarea ramasa in farfuria clientului”, a declarat Petru. 

Cel mai sigur- comanzi legume

Pentru a evita orice situatie neplacuta, bucatarul originar din Constanta ne recomanda ca atunci cand nu cunoastem restaurantul in care luam masa, sa optam pentru legume. Cartofii prajiti, spre exemplu, sunt un preparat care nu poate ridica probleme.

Citeşte şi MASTERCHEF 2015: Surprizele noului sezon

„Legumele nu ai cum sa le ratezi. Cartoful este o alegere buna. Cartofii prajiti se vand des si este foarte greu sa ratezi calitatea. Ar trebui sa evitam vinetele, pentru ca nu sunt gatite bine. Daca nu pare restaurant de peste, nu comanda peste. In 90% din cazuri este congelat”, a dezvaluit primul MasterChef din Romania.

Frigiderul- salvarea restaurantelor si un pericol pentru client

Motivul principal pentru care exista numeroase probleme in restaurantele din Romania este, dupa parerea lui Petru, existenta prea multor frigidere, in care se depoziteaza pe termen foarte lung alimentele. „Avantajul numarul 1 al majoritatii restaurantelor din Romania este ca au foarte multe frigidere. Exista restaurante care au un aragaz clasic si cinci frigidere”, a marturisit Petru Buiuca.