Vasile Blaga: „Ponta e iresponsabil. Să nu fi avut Băsescu dreptate când a zis că e acoperit”

Copreşedintele PNL Vasile Blaga, a declarat, marţi, că Victor Ponta este "iresponsabil" atunci când afirmă că atât în PSD, cât şi în alte partide, activează ofiţeri acoperiţi şi începe să creadă că Traian Băsescu a avut dreptate când a spus că fostul lider al PSD a fost "acoperit".

26 apr. 2016, 17:42
Vasile Blaga: „Ponta e iresponsabil. Să nu fi avut Băsescu dreptate când a zis că e acoperit”

Vasile Blaga a afirmat că Victor Ponta dă dovadă de iresponsabilitate atunci când afirmă că atât în PSD, cât şi în alte partide, ar activa ofiţeri acoperiţi.

Victor Ponta nu pierde nicio ocazie să îşi demonstreze iresponsabilitatea. (…) Curios este, şi curios ar fi pentru orice om normal, că tocmai domnia sa, aflată într-o situaţie delicată, din nou împroaşcă cu noroi pe unii şi pe alţii, catalogându-i în fel şi chip, iar, mai nou, face precizări asupra existenţei în partidul lui şi, până la urmă şi în alte partide, a unor ofiţeri acoperiţi. Şi noi, şi eu şi doamna Gorghiu, îi cerem să se prezinte în faţa comisiei de control a SRI şi să spună cu subiect şi predicat despre cine este vorba. Pentru că asta este un lucru grav. Vă reamintesc că există o adresă făcută de şeful de atunci al SRI, domnul Maior, că nu există niciun ofiţer acoperit în Parlament”, a spus Vasile Blaga, potrivit Mediafax.

În opinia sa, liberalii nu pot fi de acord cu modul în care se comportă Ponta, chiar dacă este într-o dispută cu actualul lider PSD, Liviu Dragnea. Întrebat de jurnalişti dacă este vreo diferenţă între informatori ai serviciilor de securitate şi ofiţer în cadrul acestor servicii, Blaga a spus că nu se pricepe la aceste lucruri, însă vede că Victor Ponta „este priceput” şi că Traian Băsescu ar fi putut avea dreptate atunci când a spus că fostul lider PSD este „acoperit”.

Văd că este priceput. Să nu aibă cumva domnul preşedinte Traian Băsescu dreptate cu el… când a zis că a fost vorba de el acoperit. Nu ştiu, nu mă pricep, văd că se pricepe Ponta cu astea. (…) Dacă mai era ceva descalificant de spus despre el, iată că o spune el. Ăsta e Victor Ponta. Vă daţi seama că ăsta putea fi Preşedintele României?!„, a concluzionat Blaga.

De cealaltă parte, Victor Ponta a declarat, marţi, că „am văzut că nu cei de la comisii, ci membrii PNL ţin foarte mult să fiu audiat. Dacă insistă, o să merg pentru că… dar o să fie o criză mare în PNL, pentru că ei au foarte mulţi, în special informatori, mai puţin ofiţeri sub acoperire, informatori d-ăştia care se duc şi dau ce mai aud. De exemplu, Cezar Preda. Ştiam că tot timpul el stătea lângă Udrea şi după aia informa, acum stă lângă Gorghiu şi informează; sau Calimente. Să se gândească bine cei de la PNL, că eu mă duc şi spun tot ce ştiu despre informatorii şi ofiţerii sub acoperire, de cum am auzit eu despre ei, din PNL. Dacă insistă cei de la PNL, cred că pot să le vorbesc o lună despre toţi ai lor, dar s-ar putea să le treacă până după Paşte, să le vină gândul cel bun şi să îşi vadă de treburile lor„.