Vasile Blaga îşi declară independenţa de Klaus Iohannis: „Nu am fost adeptul tătucilor asupra partidelor”

Liberalii se afla in premiera pe o alta pozitie decat presedintele Klaus Iohannis. De la varful partidului il ataca public si vor sa ii reduca privilegiile. Vasile Blaga spune că liberalii sunt detaşaţi de Klaus Iohannis şi nu au nevoie să fie tătucul lor.

RomaniaTV.net
29 aug. 2015, 17:28
Vasile Blaga îşi declară independenţa de Klaus Iohannis: „Nu am fost adeptul tătucilor asupra partidelor”

Co-presedintele Vasile Blaga a declarat sambata la Gura Humorului ca PNL a acceptat cativa politicieni de la alte partide in randurile sale si ca va accepta in anumite cazuri si fosti liberali, plecati din partid cu ajutorul ordonantei 55. Problema este ca presedintele Klaus Iohannis s-a exprimat ferm impotriva oricarui fel de traseism, dar mai ales impotriva revenirii liberalilor plecati in barca puteri la momentul alegerilor prezidentiale.

Dupa ce jurnalistii i-au amintit lui Blaga aceste declaratii ale lui Iohannis, acesta a subliniat ca PNL are „viata lui” si ca nu este adeptul „tatucilor” asupra partidelor. Cu alte cuvinte Blaga a aratat ca deciziile PNL nu vor fi dictate de la Cotroceni si a facut trimitere evidenta la perioada in care Basescu controla PDL-ul.

„Si partidul are viata lui si va rog sa ma intelegeti ca niciodata nu am fost adeptul tatucilor asupra partidelor. Eu am avut mult de tras personal datorita acestei pozitii si ma bucur ca partidul este pe picioarele lui, repet intr-o stransa colaborare cu presedintele, dar n-am discutat cu el acest lucru”, a declarat Vasile Blaga, potrivit România TV.

Biroul Politic Național al PNL a votat, sâmbătă, în unanimitate, respingerea Ordonanței pentru creșterea salariilor demnitarilor, a anunțat copreședintele liberalilor Alina Gorghiu.

„PNL a votat, sâmbătă, și formal, pentru că decizia politică a fost deja luată, în unanimitate, pentru respingerea Ordonanței privind creșterea salariilor demnitarilor, pentru că este nevoie să discuți în mod unitar, corelat aceste salariile din domeniul bugetar, și această discuție va fi făcută în Parlament, atunci când acel proiect de lege va veni și vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL”, a declarat Alina Gorghiu, la finalul reuniunilor BPN și grupurilor parlamentare ale PNL de la Gura Humorului.

Ea a afirmat că BPN a discutat intens problema absorbției fondurilor publice naționale și europene, arătând că PNL propune înființarea unei instanțe specializate în acest domeniu, precizează sursa citată.

„Propunerea noastră este să se înființeze o instanță specializată, fie compusă din magistrați, din experți care să fie specializați în achiziții publice, care să soluționeze într-un interval de timp limitat procesele care țin de proiecte derulate cu bani din fonduri publice și europene”, a mai declarat copreședintele PNL.