Vlad Voiculescu face ACUZAŢII GRAVE. Alexandru Arşinel şi Victor Socaciu au profitat de serviciile preferenţiale ale lui Mihai Lucan

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, susţine că politicieni şi oameni cu influenţă au ştiu şi au profitat de serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan.

26 dec. 2017, 15:19
Vlad Voiculescu face ACUZAŢII GRAVE. Alexandru Arşinel şi Victor Socaciu au profitat de serviciile preferenţiale ale lui Mihai Lucan

Vlad Voiculescu i-a nominalizat pe actorul Alexandru Arşinel şi pe fostul deputat Victor Socaciu.

„Nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai domnului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu ştiu mulţi este că politicieni şi oameni cu influenţă ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale domnului profesor, pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi. Domnul Alexandru Arşinel (actor, membru UNPR) şi domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele”, a scris Vlad Voiculescu într-un mesaj postat, marţi, pe Facebook.

Acuzaţii uluitoare ale procurorilor la adresa medicului Mihai Lucan: Ar fi încercat să distrugă dovezi şi să influenţeze martorii

În opinia fostului ministru al sănătăţii, cazul Lucan nu este singular, iar „sistemul de sănătate este ca o pânză de păianjen pe care pândesc păianjeni feudali, fără scrupule, care fac din viaţa pacienţilor şi din sănătatea acestora o afacere”.

„Pentru cei care au curajul să îi înfrunte, preţul este pe măsură: pentru pacienţi, preţul era de multe ori viaţa. Onoarea, cel puţin. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiţi poveşti ale pacienţilor domnului Lucan – cei care au apucat să le spună; pentru medici şi asistente, preţul era de multe ori cariera. Dacă vă trece prin cap că exagerez, citiţi declaraţiile medicilor de la ICUTR despre cum domnul Lucan le sabota operaţiile, îi jignea şi ameninţa; pentru Emanuel Ungureanu, cel care a depus plângerea penală de la care a pornit dosarul DIICOT, preţul a fost slujba la ICUTR şi marginalizarea în anumite cercuri din Cluj; pentru mine, preţul a fost mai mic…doar o serie lungă de ameninţări şi jigniri şi scandalul ‘Vlad Voiculescu a oprit transplanturile’ de anul trecut, orchestrat de domnul Lucan şi de alţi infractori care i-au fost alături, alături de prietenii lor din politică şi din presă; pentru şeful Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii, preţul a fost o serie lungă de jigniri, ameninţări…şi în final, postul. A fost eliminat în primele zile din mandatul domnului Bodog, aşa cum fusese ameninţat în repetate rânduri de domnul Lucan! Munca dânsului nu a fost continuată… din contră!”, mai spune Vlad Voiculescu.

Medicul Mihai Lucan, reţinut de DIICOT. 600.000 de euro cash găsiţi la el acasă

Vlad Voiculescu a adăugat că dosarul deschis de DIICOT este „într-o măsură covârşitoare” alcătuit din rezultatul controalelor şi a două rapoarte devastatoare ale Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii din 2016.

Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.