Wild Carpathia, încep filmările la episodul 4. Braşovul, bază pentru noul documentar din celebra serie

Realizatorul documentarului Wild Carpathia a strâns banii pentru realizarea celui de-al patrulea episod al seriei prin care promovează România. În demersul său el a primit un sprijin important din partea celui mai bun tenisman român de dublu, Horia Tecău.

30 sept. 2015, 07:48
Wild Carpathia, încep filmările la episodul 4. Braşovul, bază pentru noul documentar din celebra serie

Alasdair Grant, producătorul documentarului Wild Carpathia, care a făcut România celebră prin peisajele sale, a anunţat strângerea sumei nesesare pentru începerea filmărilor celui de-al patrulea sezon. Mai mult, el a anunţat că filmările vor începe încă de joi, 1 octombrie.

Citeşte şi Nicole Kidman, protagonista unui film documentar de promovare a României

Iniţial, suma cerută prin donaţii era de 20.000 lire sterline, dar între timp s-a depăşit şi graniţa de 50.000 de lire. Un rol important în strângerea acestor bani a avut şi Horia Tecău, care a încurajat donaţiile prin apariţia în diverse clipuri.

Filmările vor dura mai multe luni, iar unele dintre ele vor fi făcute cu ajutorul dronelor. Episodul 4 din Wild Carpathia va fi gata de difuzare în vara anului viitor.

Seria de documentare Wild Carpathia prezintă natura, tradiţiile şi oamenii din România. Charlie Ottley,realizatorul documentarului, şi-a ales Braşovul drept bază pentru episodul 4 al seriei. „Vom arăta direct iarna, cu tradiţiile de Căciun sau cele păgâne, precum Dansul Urşilor… Mergem în Maramureş, în Bucovina, în Apuseni„, spune Charlie Ottley. „Ceea ce îmi place cu adevărat la Braşov, ceea ce nu am văzut în nici un alt oraş din lume, este că aveţi oraşul acolo şi sălbăticia, rezervaţia naturală, imediat lângă, la aproximativ 100 de metri„, adaugă acesta.

Episodul 3 din România: