Auto

Liviu Bocşaru, director financiar Automobile Dacia: Vânzările de autovehicule şi de componente auto au ajuns la 92% din cifra de afaceri. Exportul pentru noi este o prioritate

Liviu Bocşaru, director financiar Automobile Dacia:...

Autor: Bogdan Alecu

14.05.2018, 13:14 347

Automobile Dacia a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 23,1 mld. lei (5,1 mld. euro), în creştere cu 11,4% faţă de anul precedent, depăşind în premieră pragul de 5 miliarde de euro şi consolidându-şi poziţia de cea mai mare companie din România după cifra de afaceri. Pentru 2017, Grupul Renault România a avut o cifră de afaceri consolidata de 5,7 miliarde de euro, luând în calcul toate operaţiunile grupului pe piaţa locală.

Contribuţia vânzărilor de autovehicule şi de componente auto la realizarea cifrei de afaceri a fost de 92% din totalul cifrei de afaceri, în creştere faţă de anul 2016, datorită unui mix de modele şi versiuni foarte bun şi vânzărilor la internaţional de componente CKD (Complete Knock Down) şi SKD în creştere cu 10% faţă de 2016. Vânzările în afara României (la export şi în Uniunea Europeană) ale vehiculelor şi ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia (92,6%), potrivit datelor Dacia.

„Această evoluţie arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât şi pe alte continente. Exportul este pentru noi o prioritate pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine solicitărilor clienţilor noştri. în acelaşi timp, pentru orice uzină este extrem de important să aibă o piaţă locală puternică, unde să vândă o parte din producţie”, a spus Liviu Bocşaru, director administrativ şi financiar al Automobile Dacia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO