Politică

Vicepreşedintele PNL: Dacă Dragnea îl suspendă pe Iohannis, fără referendum, va provoca o lovitură de stat

Vicepreşedintele PNL: Dacă Dragnea îl suspendă pe...

Autor: Ana Petrescu

13.06.2018, 16:19 1011

Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat că Liviu Dragnea a depăşit cadrul democratic prin ameninţările de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, iar dacă liderul PSD acţionează în acest sens, fără a mai organiza un referendum de demitere a acestuia, atunci va fi o lovitură de stat.

"Liviu Dragnea a depăşit cadrul democratic, prin ameninţările specifice crimei organizate, pe care le lansează la adresa judecătorilor şi procurorilor, la adresa serviciilor de informaţii, la adresa partenerilor României, la adresa preşedintelui României. Ultima mişcare a lui Liviu Dragnea este cea a ameninţării cu suspendarea Preşedintelui. Din nefericire, dacă-şi duce la bun sfârşit această ameninţare a suspendării preşedintelui fără a mai ajunge la popor, prin referendum, Liviu Dragnea va provoca o lovitură de stat. În cazul în care preşedintele României ar fi suspendat de Parlament, chiar dacă nu există temeiuri pentru o astfel de decizie, organizarea referendumului este obligatorie! Constituţia prevede, fără dubiu, obligativitatea organizării referendumului, la art 95, alin 3: Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea preşedintelui", a afirmat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan, la Parlament.

Aceasta a făcut un apel la parlamentari pentru a susţine moţiunea de cenzură a PNL împotriva Guvernului Dăncilă care urmează să fie depusă de liberali în Parlament pe 21 iunie.

"Nu este decizie mai importantă de luat pentru România în aceste zile decât aceea de a trimite acest Guvern acolo unde îi este locul - acasă, departe de banii publici! Odată demis guvernul pe persoană fizică al dl. Liviu Dragnea, soclul lui Liviu Dragnea se va prăbuşi şi există şansa ca România să reintre pe o cale normală, europeană şi românească. Facem un apel la adresa tuturor parlamentarilor din toate partidele să se gândească dacă un guvern condus de Liviu Dragnea prin d-na Viorica Dăncila chiar poate da o şansă copiilor şi tinerilor - de a se realiza în propria lor ţară", a completat Turcan.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, într-o emisiune TV, întrebat dacă şeful statului va fi suspendat dacă face ”greşeala fatală” şi nu pune în aplicare decizia CCR privind revocarea din funcţie a şefei DNA, că nu vor putea sta ”cu mâinile-n sân”, indiferent de costurile electorale.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va face publică decizia privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi într-un termen rezonabil, dar că e necesară o dezbatere amplă asupra subiectului. Şeful statului a mai precizat că este dispus să pună mai multe întrebări care reies din motivarea CCR, precizând că un referendum "poate să fie la finalul unei astfel de dezbateri".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO