ZF 24

Alte patru persoane au murit din cauza gripei. Numărul total de decese a ajuns la 26

Alte patru persoane au murit din cauza gripei. Numărul...

Autor: Oana Despa

13.02.2018, 13:45 123

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a transmis, marţi, că numărul total de decese cauzate de virusul gripal a ajuns la 26.

Pe 2 februarie 2018, a fost înregistrat decesul unui bărbat în vârstă de 72 de ani, din judeţul Ilfov, confirmat cu virus gripal tip B.

Pe 7 februarie 2018, o femeie în vârstă de 72 de ani, din judeţul Iaşi, a murit, confirmată fiind cu virus gripal tip B, pe 10 februarie 2018 a fost confirmat decesul unui bărbat în vârstă de 77 de ani, din judeţul Bihor, acesta având virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, iar pe 12 februarie 2018, o femeie în vârstă de 63 de ani, din judeţul Mureş, a murit tot din cauza virusului gripal tip B.

Cu toţii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi contra gripei.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă după ce, luni, s-au înregistrat alte patru decese cauzate de virusul gripal. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO