ZF 24

Mişcare surpriză: Ford va opri producţia modelului B-MAX la Craiova în prima parte a lunii septembrie şi pariază pe SUV-ul de clasă mică EcoSport

Mişcare surpriză: Ford va opri producţia modelului...

Autor: Roxana Rosu

24.07.2017, 11:21 1682

Ford va opri producţia modelului B-MAX la uzina din Craiova începând cu prima parte a lunii septembrie, pe măsură ce monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri şi Crossovere, şi va demara în toamnă producţia noului SUV-ul de clasă mică EcoSport, a anunţat astăzi compania.

Modelul Ford B-MAX a avut performanţe bune de la lansarea sa, care a avut loc în 2012, însă clasa mică a evoluat, iar monovolumele sunt înlocuite treptat de SUV-uri şi Crossovere.

În acest context se încadrează SUV-ul de clasă mică EcoSport, care va fi construit pentru clienţii din Europa la uzina Ford din Craiova începând cu toamna acestui an. Investiţia pentru productia noului EcoSport se ridică la aproape 200 milioane de euro.

"Aş vrea să-i mulţumesc fiecărui angajat al uzinei Ford Craiova care a contribuit la producţia celui mai inovator Multi Activity Vehicle (MAV) construit vreodată: Ford B-MAX. Craiova este o parte solidă a viitorului producţiei globale Ford, astfel că sunt foarte fericit să anunţ astăzi că echipa noastră de Resurse Umane analizează posturile pe care le vor acoperi cei peste 500 de angajaţi care vor fi recrutaţi la Craiova până la finalul acestui an", a declarat John Oldham, Preşedinte Ford România, într-o întâlnire pe care acesta a avut-o astazi cu angajaţii Ford Craiova.

În acest moment, Ford EcoSport este produs şi exportat din India.

De asemenea, compania va recruta peste 500 de noi angajaţi pentru zona de Producţie Vehicule. Aceştia se adaugă celor 976 de angajaţi deja anunţaţi în luna aprilie pentru producţia EcoSport şi celor 200 de operatori suplimentari necesari pentru Productia de Motoare.

În aceste condiţii, numărul de angajaţi care se alătură uzinei din Craiova în 2017 ajunge la aproape 1700.

"Creşterea numărului de angajaţi de la Craiova este o veste excelentă pentru activităţile de producţie derulate de noi în România. Am început acest proces în aprilie pentru recrutarea a 976 de operatori de bază şi calificaţi, la care adaugam încă 200 de operatori pentru uzina de motoare. Prin adăugarea celor peste 500 de noi angajaţi anunţaţi astăzi, vom putea să facem faţă cererii pentru noul EcoSport în condiţiile în care vorbim despre unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creştere de pe piaţă", a concluzionat John Oldham.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România. Compania caută în continuare oportunităţi pentru aduce  noi produse la Craiova cu scopul de a utiliza cât mai eficient capacitatea potenţială a uzinei.

În acest moment, numărul de angajaţi de la Craiova - atât în zona de Producţie Vehicule, cât şi în cea de Producţie Motoare - este de 2860 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO