Acasa Revista Presei Revista presei. Ford Ecosport, noul pariu al americanilor la Craiova

Revista presei. Ford Ecosport, noul pariu al americanilor la Craiova

scris de Z.V.
177 Afisari

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD în care au demisionat trei miniștri din cabinetul Tudose, declarațiile președintelui Klaus Iohannis, precum și lansarea producției noului Ford EcoSport la fabrica din Craiova, dar și derby-ul de sâmbătă dintre FC Academia Rapid București și CSA Steaua din Liga a IV-a de fotbal sunt printre principalele subiecte ale zilei de 13 octombrie.

Ford Ecosport, noul pariu de 2 miliarde de euro al americanilor la Craiova. „Circa 25-30% din componentele pentru Ecosport provin din România”. Startul producției modelului Ecosport reprezintă o gură de oxigen pentru uzina din Craiova, care de zece ani funcționează la capacitate redusă în lipsa unor modele de volum. Ford Ecosport ar putea aduce venituri de peste 2 miliarde de euro americanilor de la Ford, venituri care ar garanta revenirea constructorului auto în topul exportatorilor și în clubul miliardarilor din economia locală. Luând în calcul o producție în două schimburi de circa 500 de mașini pe zi, Ecosport poate ajunge la cel puțin 130.000 de unități anual, cu o valoare de piață de peste 2 miliarde de euro, notează Ziarul Financiar.

Tudose l-a învins pe Dragnea. Trei miniștri PSD au demisionat, deși partidul s-a opus. Ședința se reia vineri. Dragnea: Am comunicat prost cu premierul. Trei miniștri PSD — Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc—au demisionat din Guvern, în ciuda faptului că partidul s-a opus în unanimitate. Dacă n-ar fi demisionat cei trei, ar fi demisionat premierul Mihai Tudose, iar PSD ar fi riscat să piardă guvernarea, în condițiile în care președintele Iohannis l-a avertizat pe Dragnea că nu va mai desemna un nou premier PSD. Practic, Mihai Tudose a pus partidul să aleagă: ori el, ori miniștrii, noteazăAdevărul.

Scandalul remanierilor. Iohannis îl mângâie pe creștet pe Tudose și avertizează PSD. Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, întrebat despre remanierile din Guvern, că premierul este de „bună credință”, iar dacă se dorește remaniere care să aducă rezultate, „atunci remaniere să fie”. „Eu am discutat cu premierul și mi-a prezentat opțiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunța eu. E treaba altora. M-ați întrebat de remaniere. Eu cred că premierul este de bună credință și dorește să aibă o echipă performantă”, a declarat Klaus Iohannis, transmite Cotidianul.

Procurori anticorupție au povestit inspectorilor judiciari că adevărata șefă a DNA este Dana Tițian, consiliera Laurei Codruța Kovesi. În Raportul Inspecției Judiciare, care va fi discutat vineri de CSM, este descris modul în care se stabileau strategiile în dosarele în care apăreau nume grele. Inspectorii judiciari au aflat lucruri incredibile despre cum funcționează Parchetul condus de Laura Codruța Kovesi. În cadrul controlului desfășurat de Inspecția Judiciară în această vară la Direcția Națională Anticorupție, inspectorii Daniela Sanda Mateș și Monica Pleșea au discutat, sub rezerva păstrării confidențialității, cu mai mulți procurori anticorupție despre cum se stabileau strategiile din dosarele în care erau cercetați oameni importanți. Concluzia este uluitoare. Consiliera Laurei Codruța Kovesi, Dana Tițian, este de fapt creierul DNA, anunță Evenimentul Zilei.

Pescariu: Am fost în birou la Kovesi și mi s-a sugerat să fac denunțuri. Fostul jucător de tenis Dinu Pescariu a declarat că a avut o întâlnire cu procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, în biroul acesteia și i s-a sugerat să facă denunțuri. „Am fost în birou la Kovesi și mi s-a sugerat să fac denunțuri. (…) Nu vreau să vorbesc prea mult despre treaba asta. O să vorbesc după ce dau prima declarație în fața judecătorilor. Greșeli am făcut toți”, a declarat Dinu Pescariu, conformGândul.

Tăriceanu: Menținem sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie. Nu putem accepta ca DNA-ul să facă Guvernul României. Șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat joi că partidul pe care îl conduce menține sprijinul politic pentru ministrul Viorel Ilie, după ce premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea remanierii miniștrilor cu „probleme penale”. „DNA-ul și-a pierdut credibilitatea. (…) Nu putem accepta ca DNA-ul să facă Guvernul României”, a adăugat Tăriceanu. „Nu suntem de acord cu vreo propunere de demisie, noi i-am acordat sprijinul politic”, a spus acesta, într-o conferință de presă, potrivitHotnews.ro.

Două judecătoare și o procuroare și-au pierdut funcția de magistrat din cauza „ambiției’. Au concurat împotriva omului lui Kovesi și au fost executate. Fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, fostele judecătoare Antonela Anne Mary Costache și Veronica Cîrstoiu, precum și judecătoarea Elena Burlan, au intrat, pe rând, în vizorul Direcției Naționale Anticorupție sau al Laurei Codruța Kovesi personal, după ce toate patru au candidat, împotriva consilierei personale a șefei DNA, Dana Tițian, pentru ocuparea unor posturi de judecător la Secția Penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cu excepția judecătoarei Elena Burlan, toți ceilalți trei magistrați au fost suspendați din profesie, cele două judecătoare fiind condamnate, iar Alina Bica s-a ales cu nu mai puțin de trei dosare penale instrumentate și trimise în judecată de instituția condusă de Laura Codruța Kovesi, scrie Jurnalul Național.

Iohannis: Dacă și acest guvern ar cădea, mă întreb dacă PSD mai poate guverna. Comitetul Executiv al PSD se reunește joi, de la ora 17 și pentru a oferi un răspuns premierului Mihai Tudose, care cere o mini-remaniere prin schimbarea a patru miniștri. În timpul vizitei la Craiova, la uzina Ford, președintele Klaus Iohannis s-a referit la această criza politică a momentului. Președintele României spune că această criză „are consecințe în primul rând negative”, dar a ținut să sublinieze că guvernarea PSD-ALDE a indus o „neliniște profundă” în primul rând în economie, pe fondul măsurilor anunțate în ritm amețitor mai ales în domeniul fiscal, relatează Rfi.ro.

PSD a distribuit un raport neoficial care critică Guvernul Tudose. După o evaluare similară fusese demis Grindeanu. Presa favorabilă lui Liviu Dragnea a primit „pe surse”, joi, un raport de evaluare a activității Guvernului Tudose care enumeră foarte multe nerealizări ale actualului Cabinet. O asemenea evaluare este similară celei în urma căreia PSD l-a demis pe premierul Sorin Grindeanu. Documentul referitor la Cabinetul Tudose este intitulat „Raport privind stadiul realizarii programului de guvernare”, conform România Liberă.

Ponta îl felicită pe Tudose pentru „eliminarea Cartelului TelDrum” și îl avertizează: A mai rămas Carmen Dan! Fostul prim-ministru și fost președinte al PSD, deputatul Victor Ponta, a avut numai cuvinte de laudă la adresa actualului premier, Mihai Tudose, pe care îl felicită pentru curajul de a elimina din guvern membrii ‘cartelului TelDrum’. El îi recomandă actualului prim-ministru să nu accepte la ședința CExN al PSD oameni impuși de Liviu Dragnea și îl avertizează că acesta mai păstrează în guvern o redută importantă — Ministerul Afacerilor Interne prin ministrul Carmen Dan, potrivit Stiripesurse.ro.

Limba română devine oficială în Moldova? S-a făcut primul pas pentru modificarea Constituției. Partidul Liberal Democrat din Moldova a strâns semnăturile necesare pentru a iniția modificarea Constituției, astfel încât în cuprinsul articolului referitor la limba oficială sintagma „limba moldovenească cu grafie latină” să fie înlocuită de „limba română”. Președintele PLDM, Tudor Deliu, a anunțat joi că are numărul minim necesar de 34 de semnături pentru inițierea procedurii de modificare a Constituției în ceea ce privește limba oficială a Republicii Moldova, informează Ziare.com.

O decizie „veselă’ a ICCJ. Monopolul crucilor de la Săpânța a fost spart! O râcă țărănească, între trei moroșani din Săpânța, a fost stinsă definitiv și irevocabil de ICCJ. Instanța supremă a anulat un brevet emis de OSIM, acum nouă ani, prin care fabricarea și comercializarea acestora devenise monopolul unui singur sătean. Acum zece ani, comuna Săpânța, din Maramureș, vedetă printre turiști pentru celebrul ei „Cimitir Vesel’, a devenit un teatru de război între trei dintre sătenii săi. Unul dintre ei, mai cu moț pe clop, s-a proclamat unic deținător al modelului de cruce folosit de generații de moroșanii din satul de pe malul Tisei, scrieEvenimentul Zilei.

Dezbrăcați de război, îmbrăcați de români. Cum sunt ajutați copiii refugiați din țara noastră. O listă de nume arabe și mărimea piciorului. Așa a început, pe Facebook, o campanie dedicată copiilor refugiați din România care a strâns zeci de donatori. Activiștii care au inițiat acest demers sunt uimiți de succesul lui, dar mâhniți de mesajele îmbibate în ură ale celor care îi acuză că ajută copii străini, și nu români, conform Libertatea.

Legea antifumat, la un an și jumătate de aplicare: amenzi de 100.000 de euro pentru fumat în spații închise și o unitate închisă. În primul an și jumătate de când este în vigoare legea care interzice fumatul în spații închise, polițiștii au descoperit sub 2.200 de contravenții, imensa majoritate aplicate persoanelor fizice, și au amendat cu circa 100.000 de euro pe cei care au încălcat legea antifumat, potrivit datelor comunicate de către oficialii Poliției Române. O singură unitate a fost închisă pentru că a încălcat sistematic legea antifumat, informeazăEconomica.net.

‘Mie îmi plac meciurile cu arena plină, nu cu 300 de spectatori!’ Marius Lăcătuș a vorbit despre Rapid — Steaua, marele derby din Liga a patra, care se va disputa sâmbătă, în Giulești, de la ora 19.15. Directorul tehnic al CSA Steaua spune că acestea sunt meciurile pentru care merită să faci parte din fotbal și nu ezită să trimită săgeți către FCSB, echipă care nu strânge prea mulți spectatori la meciurile de acasă din Liga 1 Betano, potrivit Fanatik.ro.

Cadoul lui Negoiță pentru Penedo, eroul naționalei Panama, care s-a calificat în premieră la Mondial. Dinamoviștii se pregătesc să-l recompenseze pe Jaime Penedo, după calificarea istorică a naționalei Panama la Mondialul din Rusia. Portarul de 36 de ani urmează să sosească în țară astăzi, după ce a mai primit două zile libere pentru a sărbători succesul incredibil de la națională. Iar Ionuț Negoiță are de gând să-i propună prelungirea contractului săptămâna viitoare. Jaime câștigă în acest moment 8.000 de euro pe lună la Dinamo, scrie Gazeta Sporturilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult