Business Internaţional

Cel mai mare scandal din Statele Unite: Trump ar vrea să îşi graţieze anticipat trei copii, ginerele şi avocatul Rudolph W. Giuliani

Cel mai mare scandal din Statele Unite: Trump ar vrea să...

Autor: Eduard Ivanovici

02.12.2020, 13:23 21452

În ultimele zile, preşedintele Donald Trump a discutat cu consilierii săi posibilitatea de a-şi graţia copiii, ginerele şi avocatul Rudolph W. Giuliani, transmite The New York Times.

Liderul american se teme că, odată ce Joe Biden va fi numit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, Departamentul de Justiţie ar vrea să se răzbune pe trei dintre cei cinci copii ai săi – Donald Trump Jr, Eric Trump şi Ivanka Trump –, dar şi pe ginerele său, Jared Kushner, unul dintre principalii consilieri de la Casa Albă.

Donald Trump Jr a fost investigat pentru datele pe care le-ar fi oferit ruşilor în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, mişcare ce ar fi periclitat şansele candidatei democrate Hillary Clinton, însă nu a fost acuzat în mod oficial. Între timp, Kushner a oferit informaţii false autorităţilor federale despre relaţiile pe care le are cu anumiţi cetăţeni străini, moment în care preşedintele a garantat pentru poziţia sa din administraţie.

Motivele de îngrijorare care îi privesc pe Eric şi Ivanka Trump sunt momentan necunoscute, însă o investigaţie lansată în Manhattan indică faptul că Organizaţia Trump ar fi evitat o serie de taxe de câteva milioane de dolari, autorităţile citând-o aici pe fiica preşedintelui.

Totuşi, graţierea nu garantează protecţia împotriva infracţiunilor comise la nivel local sau de stat.

Între timp, Giuliani a intrat în vizorul procurorilor federali din cauza afacerilor pe care le-ar fi încheiat în Ucraina, scenariu ce a stat la baza procedurilor de impeachment ale lui Donald Trump de anul trecut.

Liderul de la Casa Albă l-a graţiat săptămâna trecută pe Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate naţională care a minţit FBI-ul cu privire la contactele sale cu un diplomat rus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO