Business Internaţional

Donald Trump a declarat nu va declanşa starea de urgenţă naţională "chiar acum"

Donald Trump a declarat nu va declanşa starea de...

Autor: Marinela Sarbu

12.01.2019, 19:55 160

Disputa a perturbat totul, de la călătoriile aeriene până la colectarea impozitelor şi suspendarea salariilor pentru 800 000 de angajaţi guvernamentali.

Anunţul lui Trump a venit pe fondul unor speculaţii potrivit cărora el va eluda Congresul pentru a începe construcţia zidului dorit de acesta de-a lungul frontierei SUA-Mexic, o mişcare care ar fi cu siguranţă o provocare la adresa democraţilor care spun că bariera ar fi barbară şi ineficientă.

În schimb, preşedintele a cerut deputaţilor să-i furnizeze suma de 5,7 miliarde de dolari de care ar avea nevoie pentru securitatea frontierelor.

"Soluţia uşoară este pentru mine să declanşez o stare de urgenţă naţională. Aş putea face acest lucru foarte repede. Am dreptul absolut să fac asta. Dar nu să o fac aşa de repede. Pentru că asta ar trebui să facă Congresul.", a spus Trump în cadrul unui eveniment de la Casa Albă privind securitatea frontierelor.

Trump a vizitat McAllen, Texas şi Rio Grande joi pentru a evidenţia ceea ce el numeşte o criză a drogurilor şi a criminalităţii de-a lungul graniţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO