Companii

Aeroporturile din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova şi Bacău primesc 22 mil. lei de la stat pentru compensarea pierderilor înregistrate pe fondul pandemiei

Aeroporturile din Cluj, Iaşi, Sibiu, Craiova şi Bacău...

Autor: Cristina Bellu

25.09.2020, 11:28 149

Aeroporturile regionale din Cluj, Iaşi Sibiu, Craiova şi Bacău urmează să beneficieze de un ajutor din partea statului a cărui valoare totală se ridică la 22,2 mil. lei, în contextul pierderilor înregistrate în perioada martie-iunie, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Decizia vine ca urmare a adoptării de către guvern a unei ordonanţe de urgenţă care reglementează cadrul pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii aeroporturilor regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3.000.000 de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, şi care vizează compensarea pierderilor înregistrate de aceste instituţii în perioada restricţiilor impuse în contextul pandemiei.

Astfel, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj urmează să primească un ajutor de stat de 8,53 mil. lei, Aeroportul Internaţional Iaşi 6 mil. lei, Aeroportul Internaţional Sibiu 3,96 mil. lei, Aeroportul Internaţional Craiova 630.000 lei, şi Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău 3,14 mil. lei.

“Activitatea aeroporturilor a fost unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19, traficul aerian fiind oprit aproape complet în toată Uniunea Europeană, inclusiv în România, din cauza măsurilor aplicate în vederea diminuării impactului tipului de risc, materializate prin restricţii de zbor şi de trecere a frontierei”,se arată în nota de fundamentare a OUG adoptată recent de guvern.

Sprijinirea sectorului de transport public aerian se încadrează în politica guvernului de sprijin acordat companiilor afectate de criză prin asigurarea resurselor financiare necesare pentru continuarea activităţilor economice şi pentru plata angajaţilor a căror activitate a fost întreruptă temporar, potrivit planului Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO