Eveniment

Captură de 1 milion de euro în Bucureşti. Poliţiştii au găsit zeci de kg de heroină

Sursă foto: DIICOT

Sursă foto: DIICOT

Autor: Departamentul Corespondenţi

23.12.2019, 18:30 1468

Poliţiştii şi procurorii au făcut o capture de peste 33 kilograme de heroină în valoare de 1 milion de euro, în urma unor percheziţii la traficanţi de droguri. Patru traficanţi au fost reţinuţi, din care apoi doar doi arestaţi.

Potrivit DIICOT, gruparea infracţională formată din 4 persoane făcea tranzacţii cu zeci de kilograme de de droguri, acţionând într-un mod precaut, doar prin intermediul unor persoane de încredere.

Membrii grupării au intenţionat să vândă pe teritoriul României şi a altor state europene o cantitate foarte mare de heroină, pe care o procuraseră de la un cetăţean turc, aceasta fiind depozitată într-o clădire dezafectată de pe teritoriul Bucureştiului şi la locuinţele a doi dintre ei, în judeţul Timiş.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut vineri 5 percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 33,5 kg de heroină, de puritate 50%, cu o valoare totală pe piaţa neagră de 1.000.000 euro, 5 telefoane mobile, şi sumele de 1.950 de euro şi 9.800 de lei.

Duminică, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile faţă de doi inculpaţi, iar faţă de alţi doi a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO