Eveniment

Carrefour vrea să sprijine 75 de fermieri să se certifice bio: „În prezent avem un producător de roşii din Cluj în magazinele noastre, dar până la sfârşitul anului vor intra toţi cei 75“

Jean Richard de Latour, CEO al Carrefour România: În România, doar 2% din suprafaţa agricolă cultivată este certificată bio.

Jean Richard de Latour, CEO al Carrefour România: În România, doar 2% din suprafaţa agricolă cultivată este certificată bio.

Autor: Florentina Niţu

15.06.2019, 13:44 611

Pentru a obţine certificare bio, fermierii trebuie să testeze mai întâi solul şi să cultive timp de 2-3 ani legume în condiţiile cerute de Comisia Europeană.

Retailerul francez Carrefour a iniţiat un program de susţinere a agricul­turii bio în România, prin care îşi pro­pune să crească numărul de produ­cători cer­tificaţi bio, oferindu-le finan­ţare în pri­mul an de conversie, consul­tanţă pe toată perioada conversiei, pro­movare şi des­facere pe rafturile reţelei de ma­ga­zine. Reprezentanţii Carrefour nu au dorit să comunice valoarea alocaţiei fi­nan­ciare pentru un fermier aflat în con­ver­sie bio.

„Programul «Creştem România bio» a fost creat în parteneriat cu fer­mieri şi este deschis oricărui fermier care vrea să treacă de la agricultura tra­di­ţională la agricultura ecologică. În Ro­mânia doar 2% din suprafaţa agri­colă cul­tivată este certificată bio. (…) În pri­mele două luni, au aplicat peste 200 de fermieri“, a spus Jean Richard de La­tour, CEO al Carrefour România în cadrul evenimentului de prezentarea a programului. Din cei 200 de aplicanţi, repre­zentanţii gigantului francez au selec­tat 75 de producători, care au intrat în procesul de conversie de la agri­cul­tu­ra convenţională la agricultura bio, iar le­gumele şi fructele produse de ei se vor re­găsi pe rafturile Carrefour până la sfâr­şitul anului, cu eticheta „în conversie bio“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO