Media & Advertising

Premieră în România: Producătorul Alka a fost amendat cu 10.000 de lei de CNCD pentru o campanie publicitară care „promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeii”

Premieră în România: Producătorul Alka a fost amendat...

Autor: Alex Ciutacu

30.01.2020, 15:35 1019

Grupul Alka, producătorul napolitanelor Alfers, al covrigeilor Toortizi şi al brandului de cafea Stretto, a fost amendat cu 10.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o campanie publicitară „degradantă şi ofensatoare” la adresa femeilor, potrivit instituţiei.

Astfel, grupul Alka a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că a „obiectificat” femeile în cadrul unei controversate campanii publicitare.

„Campania publicitară pentru produsele Alka, care are ca scop promovarea produselor prin asocierea cu imagini în care se regăsesc preponderent femei, imagini însoţite de mesaje care în mod vădit au tentă sexuală, promovează o imagine degradantă şi ofensatoare asupra femeilor şi aduc atingere demnităţii femeilor promovând sexismul şi obiectificarea acestora, reprezintă faptă de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, transmite CNCD.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO