Profesii

Antreprenorii români, cei mai avansaţi din regiune în adoptarea tehnologiilor digitale. Ionuţ Simion, PwC: “În România principalul avantaj competitiv este infrastructura digitală”

Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România

Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România

Autor: Cristina Bellu

25.06.2019, 13:53 157

Antreprenorii români utilizează cel mai mult tehnologiile digitale comparativ cu omologii lor din celelalte state din Europa Centrală şi de Est, astfel că 64% dintre aceştia şi-au proiectat deja o strategie pentru digitalizare, un procent dublu faţă de media din regiune, potrivit datelor unui studiu realizat de PwC.

“Observăm că 82% dintre companiile antreprenoriale româneşti consideră că transformarea digitală va avea un impact semnificativ pe termen lung. Această percepţie se vede în preocuparea antreprenorilor pentru strategii de afaceri bazate pe tehnologie, mai ales că în România principalul avantaj competitiv este infrastructura digitală, în timp ce alte capitole, precum infrastructura fizică sau politicile de investiţii publice, sunt deficitare”, explică Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO