ZF 24

Şcoala 133 din Capitală a fost evacuată: Mai multe autospeciale la faţa locului

Şcoala 133 din Capitală a fost evacuată: Mai multe...

Autor: Departamentul Social

21.01.2020, 15:29 150

Una dintre elevele care era în Şcoala 133, evacuată, marţi, ca urmare a igienizării unităţii de învăţământ, a fost transportată la Spitalul „Marie Curie”, anunţă oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti.

Conform sursei citate, este posibil ca elevii să se fi inhalat un gaz toxic.

„La caz au fost direcţionate ambulanţe SMURD şi un echipaj CBRN pentru a identifica sursa”, precizează reprezentanţii ISU Bucureşti.

În incinta şcolii acţionează două ambulanţe SMURD şi una de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov, pompierii şi paramedicii solicitând suplimentarea dispozitivului.

În plus, la faţa locului a mers şi primarul Sectorului 4, dar şi poliţişti de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru a fluidiza traficul din zonă.

Mai mulţi elevi ai Şcolii 133, din Sectorul 4 al Capitalei, au fost evacuaţi din sala de clasă, după ce au simţit un disconfort respirator. Anterior, în cursul zilei de marţi, clasa fusese igienizată, ca urmare a apariţiei unor cazuri de gripă, de către Primăria Sectorului 4, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Măsură de a nu permite accesul elevilor sau personalului în şcoală, timp de 24 de ore, de la dezinfectare nu a fost prevăzută în procesul verbal realizat după efectuarea dezinfectării, precizează sursa citată.

Prin urmare, şcoala a permis accesul elevilor şi personalului.

„Astăzi (marţi - n.red.), după ce acei elevi au acuzat disconfortul respirator, şcoală a anunţat şi salvarea şi pompierii”, precizează oficalii ISMB.

În prezent, elevii sunt duşi la Şcoala 102, care este goală, şi aşteaptă să fie preluaţi de părinţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO