16 state au PNRR-urile aprobate: Grecia e lăudată, România mai așteaptă2Foto© zf.ro

16 state au PNRR-urile aprobate: Grecia e lăudată, România mai așteaptă

, 6 știri, 59 vizualizări

Numărul statelor membre ale UE care au primit undă verde de la Comisie pentru Planurile Naționale de Redresare și Reziliență (PNRR) a ajuns la 16, relatează ZF.

Printre statele care se pot apuca de treabă cu banii europeni puși la bătaie pentru revenirea postpandemie se numără Croația, Cipru, Lituania și Grecia, alături de economiile majore cum sunt Germania, Italia, Franța și Spania. PNRR-ul României este încă în analiză la Comisia Europeană.

„Grecia este un exemplu de țară care iese foarte rapid din lignit și care preia la fel de rapid tendințele din regenerabile. Tranziția Greciei este mai ușoară decât cea a României datorită deciziilor deja luate, dar și condițiilor economice. Un alt avantaj al Greciei în această tranziție este că sistemul de încălzire este deja electrificat“, a declarat Frans Timmermans, vice­președinte executiv al Comisiei Europene, cel care conduce de la cel mai înalt nivel realizarea și implementarea Green Deal, în urmă cu o săptămână în cadrul unei întâlniri cu câțiva jurnaliști.