Alexandru Rafila: Instaurarea unor noi restricții depășește competența și puterea Ministerului Sănătății7Foto© realitatea.net

Alexandru Rafila: Instaurarea unor noi restricții depășește competența și puterea Ministerului Sănătății

, 14 știri, 148 vizualizări

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, marți, la România TV, că momentan nu se ia în calcul impunerea din nou a restricțiilor, chiar dacă numărul infectărilor cu COVID-19 este în creștere.

„Începând cu 9 martie s-a intensificat transmiterea. Cred că perioada restricțiilor a trecut. Ne aflam în perioada în care responsabilitatea și informarea corectă sunt răspunsurile la acest val. Încurajăm testarea, am păstrat toate măsurile medicale care să nu permită o creștere a numărului de cazuri grave”, a spus Alexandru Rafila la România TV.

„Instaurarea unor restricții depășește competența și puterea Ministerului Sănătății. Noi ne referim la partea profesională, care ține de asigurarea diagnosticului, evaluării, tratamentului și informării regulate a populației. Avem în fiecare zi un buletin informativ cu foarte multe amănunte. Toate lumea poate să înțeleagă, să vadă care este evoluția”, a precizat Alexandru Rafila.