Ambasada SUA din România trolează Moscova: „Rusia a invadat și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici?”4Foto© libertatea.ro

Ambasada SUA din România trolează Moscova: „Rusia a invadat și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici?”

, 8 știri, 78 vizualizări

"Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 și apoi în 2008... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina în 2014... și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?" a scris Ambasada americană la București pe Facebook.

„Au fost discuții sincere și directe", a declarat subsecretarul de Stat american Wendy Sherman, care a condus delegația Statelor Unite. „Am prezentat o serie de idei prin care ambele țări pot acționa în sensul intereselor de securitate și pentru îmbunătățirea stabilității strategice. Statele Unite au propus o nouă întâlnire, pentru a discuta mai detaliat aceste teme bilaterale", a precizat Wendy Sherman, conform cotidianului Le Figaro.

Delegația Rusiei a insistat pentru primirea de garanții de securitate din partea NATO și a dat asigurări că nu Rusia nu va ataca Ucraina. „Le-am explicat colegilor noștri americani că nu avem nicio intenție de a ataca Ucraina. Nu există niciun motiv de escaladare a crizei din acest punct de vedere", a declarat Serghei Riabkov, potrivit agenției Sputnik.