ANPC a aplicat amenzi de aproape jumătate de million de lei comercianților din Hala Obor4Foto© antena3.ro

ANPC a aplicat amenzi de aproape jumătate de million de lei comercianților din Hala Obor

, 6 știri, 26 vizualizări

Totodată, aceștia au înaintat două propuneri de închidere definitivă a unității pentru neducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse anterior și 5 propuneri de închidere temporară a unității pe o perioadă de până la 6 luni, pentru abateri repetate. Alte sancțiuni dispuse de comisari au fost patru avertismente și două măsuri de oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor.

„Suntem deseori acuzați că nu dăm nicio șansă micului comerciant român. Au trecut trei ani de când eu, personal, făceam parte din echipa ce îndruma operatorii economici din Hala veche de la Obor. Este adevărat că nu le-am desenat pe tablă cu culori. În toți acești aceștia și-au rotunjit veniturile disprețuind învățăturile noastre și, automat, consumatorul.

În Hala veche, cumpărătorii principali sunt seniorii din zonă. Noi la aceștia ne-am gândit. Să le facem dreptate. Vom continua să scoatem de pe piață comercianții aroganți, lipsiți de bun simț comercial, ce nu se gândesc decât la buzunarul lor fără să ia în calcul legea sau interesele consumatorilor”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.