Antibiotice Iași a început distribuția iodurii de potasiu către Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara4Foto1Video© bzi.ro

Antibiotice Iași a început distribuția iodurii de potasiu către Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara

, 8 știri, 27 vizualizări

”În data de 21 martie 2022 a început distribuția iodurii de potasiu fabricată de Antibiotice Iași, companie de importanță strategică pentru România. Mașinile de transport ale companiei, încărcate cu cele 30 de milioane de comprimate de iodură de potasiu 65 mg, vor distribui acest medicament pe parcursul întregii săptămâni către toate cele 42 de Direcții de Sănătate Publică din țară. Astfel, în data de 28 martie, toate comprimatele de iodură de potasiu se vor afla în depozitele DSP-urilor”, anunță compania.

Antibiotice Iași a produs pentru prima dată iodura de potasiu acum 11 ani, în urma accidentului nuclear de la Fukushima, Japonia. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităților guvernamentale, pentru a putea fi oferit în mod gratuit, populației, în situații de criză determinate de un incident nuclear.

Producția iodurii de potasiu de către Antibiotice Iași a început în data de 8 martie la solicitarea Ministerului Sănătății și a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și a continuat fără întrerupere până la data de 20 martie când a fost finalizată fabricația tuturor celor 30 milioane de comprimate necesare pentru acoperirea nevoilor tuturor românilor în eventualitatea unei situații speciale.