Arafat, reacție în scandalul măștilor: Gestul de a merge fără mască la vot, comparabil cu al unei persoane care ar dori să intre cu o armă2Foto© romaniatv.net

Arafat, reacție în scandalul măștilor: Gestul de a merge fără mască la vot, comparabil cu al unei persoane care ar dori să intre cu o armă

, 6 știri, 49 vizualizări

„Discuțiile  despre purtarea măștii și despre obligația de a purta masca la intrare în secția de vot continuă, invocând dreptul la vot chiar dacă nu vrea un votant să poarta masca în interiorul secției de vot.

(…) Din punct de vedere al sănătății publice, persoana respectivă este o posibilă sursă de infecție pentru alte persoane aflate în secția de vot, respectiv membrii comisiei și alegătorii care se află în secție. Persoana respectivă reprezintă un risc pentru ceilalți și o amenințare asupra sănătății lor, chiar și dacă persoana respectivă nu crede și nu admite acest fapt”, scrie Raed Arafat.

Arafat spune că dacă o persoană intră în secția de vot cu arma la vedere, este un pericol pentru ceilalți, același lucru este valabil și în cazul unei persoane care refuză să poarte masca sanitară.