ASF interzice investițiile fondurilor de pensii în private equity© wall-street.ro

ASF interzice investițiile fondurilor de pensii în private equity

, 6 știri, 33 vizualizări

Interzicerea investițiilor fondurilor de pensii private obligatorii (Pilon II) în fonduri private de capital (private equity) este o decizie care nu servește interesului economiei românești, susțin asociațiile din mediul privat citate de Agerpres.

Interdicția decisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară vine după o perioadă de câțiva ani în care limita acestor tipuri de investiții a fost stabilită la 10%.

"În pofida acestei limite generoase care încuraja astfel de investiții, doar recent fondurile de pensii au început să tatoneze prudent acest tip de investiții, cu expuneri foarte mici. Cu alte cuvinte, nu există încă nicio istorie a investițiilor care să permită o evaluare adecvată a oportunității interzicerii sau menținerii lor. Interdicția vine în contextul în care există angajamente pe termen lung deja semnate de unele fonduri de pensii, cu respectarea legislației în vigoare, pentru subscrierea la fonduri de private equity", se precizează într-un comunicat al asociațiilor din mediul privat.