Avertismentul medicului Virgil Musta: ,,Suntem, din nou, in al 12-lea ceas. Sectiile ATI s-au umplut in mai putin de o luna9Foto© realitatea.net

Avertismentul medicului Virgil Musta: ,,Suntem, din nou, in al 12-lea ceas. Sectiile ATI s-au umplut in mai putin de o luna

, 13 știri, 23 vizualizări

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara afirmă, marți, că suntem, din nou, în al 12-lea ceas, iar din cauza tulpinii Delta care este mult mai contagioasă secțiile Covid și secțiile ATI s-au umplut în mai puțin de o lună, transmite News.ro.

Medicul atrage atenția că pacienții nevaccinați fac forme severe de boală care necesită debite mari de oxigen, iar aceștia nu se vindecă suficient de repede pentru a elibera locurile din spital în ritmul în care vin noi pacienți. Medicul face apel pentru vaccinare și pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară.

”Ceea ce poate să urmeze ne va afecta deja pe toți (personal, pe membri ai familiei, pe prieteni sau cunoștințe), dacă nu contribuim fiecare dintre noi în perioada imediat următoare la scăderea transmiterii virusului, astfel încât să diminuăm cât mai mult numărul celor care se infectează și automat si numărul celor care ajung să necesite spitalizare. Mulți dintre d-voastră nu realizează încă în ce situație reală ne aflăm și faptul că suntem, din nou, în al 12-lea ceas”, a scris medicul Virgil Musta, pe Facebook.