Banca Mondială prognozează pentru România o creștere economică de 6% în acest an3Foto© stirileprotv.ro

Banca Mondială prognozează pentru România o creștere economică de 6% în acest an

, 8 știri, 23 vizualizări

Banca Mondială și-a îmbunătățit, marți, estimările privind evoluția economiei României, atât pentru anul acesta cât și pentru anul viitor, în condițiile în care se așteaptă ca economia mondială să înregistreze în 2021 cea mai puternică creștere din ultimii 80 de ani.

Conform celei mai recente ediții a raportului cu privire la perspectivele economice globale, Banca Mondială estimează că România va înregistra în acest an un avans al PIB de 6%, cu 2,5 puncte procentuale peste estimarea din ianuarie, urmând ca anul viitor să înregistreze o creștere de 4,5%, cu 0,4 puncte procentuale peste estimările anterioare. Pentru 2023, Banca Mondială prognozează în cazul României o creștere economică de 3,9%.

Avansul economiei românești în acest an ar urma să fie superior celui înregistrat pe ansamblu de regiunea Europei și Asiei Centrale (3,9%), însă Banca Mondială avertizează că, la nivel regional, riscurile rămân ridicate, având în vedere ritmul lent al campaniei de vaccinare, incertitudinea politică și tensiunile geopolitice.