Bianca Ghelber, pe locul 6 în finala la aruncarea ciocanului de la Jocurile Olimpice Tokyo 202013Foto© sport.ro

Bianca Ghelber, pe locul 6 în finala la aruncarea ciocanului de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

, 15 știri, 17 vizualizări

Atleta română Bianca Florentina Ghelber s-a clasat pe locul 6, marți, în finala probei feminine de aruncare a ciocanului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu un rezultat de 74,18 metri, record personal, medalia de aur revenindu-i polonezei Anita Wlodarczyk, care a fost campioană olimpică și în 2012 și 2016.

România a deplasat la Jocurile Olimpice de la Tokyo zece atleți: Florentina Costina Iușco, Alina Rotaru (ambele la săritura în lungime), Claudia Mihaela Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), Marius Iulian Cocioran (50 km marș), Rareș Andrei Toader (aruncarea greutății), Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Mihăiță Alexandru Novac (aruncarea suliței), Andrea Miklos (400 m), dar Iușco, Rotaru, Firfirică, Bobocea și Toader au părăsit competiția, iar Miklos a declarat forfait din cauza unor probleme medicale.

Atletismul românesc nu a mai obținut o medalie la Jocurile Olimpice din 2008, când Constantina Diță a câștigat aurul în proba de maraton la JO de la Beijing. Bilanțul olimpic al atletismului este de 11 medalii de aur, 14 de argint și 10 de bronz.