Biden admite că partidul său va pierde majoritatea în Camera Reprezentanților3Foto© antena3.ro

Biden admite că partidul său va pierde majoritatea în Camera Reprezentanților

, 6 știri, 25 vizualizări

Potrivit datelor electorale actualizate, Partidul Republocan a obținut 215 locuri în Camera Reprezentanților, iar Partidul Democrat, al președintelui Joseph Biden, 204, din totalul de 435 de locuri. În acest context, Partidul Republican este foarte aproape de obținerea majorității de 218 locuri.

Kevin McCarthy, liderul grupului parlamentar republican, a inițiat demersurile procedurale pentru a fi ales președinte al Camerei Reprezentanților în locul lui Nancy Pelosi, din cadrul Partidului Democrat. Însă, pe fondul criticilor referitoare la faptul că Partidul Republican nu a înregistrat o victorie masivă, congremanul republican Andy Biggs a semnalat intenția de a candida și el pentru postul de președinte al Camerei Reprezentanților. "Aici nu este vorba doar despre Kevin, cred că este despre direcția instituțională și despre traiectorie", a afirmat Andy Biggs, citat de Newsmax și de CNN.

Președintele SUA, Joseph Biden, a admis, luni, că Partidul Democrat, din care face parte, probabil va pierde majoritatea în Camera Reprezentanților, ceea ce riscă să afecteze agenda politică a actualei Administrații de la Washington. "Cred că vom fi foarte aproape de un rezultat favorabil în Camera Reprezentanților. Cred că vom fi foarte aproape, dar nu cred că vom reuși", a declarat Joseph Biden, conform site-ului Politico.com, într-o conferință de presă organizată în Indonezia, unde participă la reuniunea Grupului G20.