Bogdan Aurescu, înaintea Consiliului Afaceri Externe: Voi reitera propunerea de organizare a unei reuniuni la Kiev6Foto1Video© euractiv.ro

Bogdan Aurescu, înaintea Consiliului Afaceri Externe: Voi reitera propunerea de organizare a unei reuniuni la Kiev

, 15 știri, 23 vizualizări

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat luni, 21 februarie, înaintea începerii reuniunii Consiliului Afaceri Externe (CAE) de la Bruxelles, că va propune din nou o întrunire a miniștrilor de externe din țările Uniunii Europene la Kiev, pentru a demonstra solidaritatea acestora cu Ucraina, într-un moment de maximă tensiune în estul Europei.

„Astăzi avem pe agenda discuțiilor un subiect extrem de important pentru noi – cel mai important subiect, de altfel, și anume situația de securitate din Ucraina. Vom avea o discuție foarte importantă cu ministrul ucrainean de externe, iar apoi o dezbatere la nivelul miniștrilor afacerilor externe din statele membre UE. Voi exprima, din nou, solidaritatea și susținerea față de Ucraina, față de suveranitatea și integritatea sa teritorială”, a declarat Bogdan Aurescu, la Bruxelles, potrivit Ministerului de Externe.

Diplomatul a subliniat că este important să existe discuții la reuniunea CAE cu privire la finalizarea pachetului de sancțiuni pregătit de UE pentru Rusia, dacă Putin va decide să invadeze Ucraina.