Boosterul sau doza trei de vaccin Pfizer are o eficiență de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii5Foto© observatornews.ro

Boosterul sau doza trei de vaccin Pfizer are o eficiență de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii

, 21 știri, 32 vizualizări

Cea de a treia doză de vaccin împotriva Covid-19 al alianței Pfizer-BioNTech are o eficiență de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii, potrivit unui studiu clinic de faza 3 asupra a 10.000 de persoane în vârstă de peste 16 ani.

Potrivit news.ro, care citează AFP, studiul efectuat de cele două laboratoare farmaceutice arată ”o eficiență relativă de 95,6%” și ”un profil al siguranței favorabil”. Studiul a fost realizat în timp ce varianta delta a SARS-CoV-2 era principala tulpină aflată în circulație. Rezultatele urmează să fie prezentate autorităților de reglementare ”cât mai curând”, anunță firmele.

Mai multe țări au autorizat deja administratea celei de a treia doze de vaccin anticovid (booster), pentru a crește imunitatea persoanelor deja vaccinate. Potrivit unor studii, nivelul de imunitate scade după mai multe luni de la administrarea celei de-a doua doze.