Cele 65 de portrete ale victimelor incendiului de la Colectiv, expuse în Senat, la șase ani de la tragedie4Foto© puterea.ro

Cele 65 de portrete ale victimelor incendiului de la Colectiv, expuse în Senat, la șase ani de la tragedie

, 4 știri, 8 vizualizări

Portretele victimelor vor rămâne la Senat timp de 2 săptămâni.

„Colectiv a fost o tragedie care a lăsat urme adânci în societatea românească. Am decis să expun portretele celor 65 de victime la Senat pentru a omagia memoria lor și pentru a aduce în lumina publică faptul că această tragedie nu și-a găsit dreptatea nici după 6 ani.  Parlamentari, personal tehnic sau vizitatori, vor putea vedea portretele celor răpuși de un sistem îngenuncheat de corupție”, a scris președintele Senatului, Anca Dragu, pe Facebook.

Organizația non-guvernamentală Geek for Democracy a primit acordul Secretariatului General al Senatului de a permite expunerea portretelor celor 65 de victime ale incendiului de a Colectiv, parte din protestele civice ale ultimilor ani.

„Am acceptat această solicitare pentru ca parlamentarii aleși și vizitatorii Parlamentului să se confrunte cu aceste imagini care să le reamintească că problemele grave care au cauzat și grăbit sfârșitul acestor tineri nu s-au rezolvat.