Cele mai mari scumpiri din ultimele 12 luni pe piața imobiliară3Foto© cotidianul.ro

Cele mai mari scumpiri din ultimele 12 luni pe piața imobiliară

, 5 știri, 23 vizualizări

Luna ianuarie a adus o accelerare și mai puternică a prețurilor apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală la o medie de 105.500 de euro, în urcare cu 7% față de perioada similară din 2021 și maximul ultimului deceniu, valoare care nu a mai fost atinsă din prima jumătate a anului 2009.

Indexul imobiliar realizat de ZF și SVN România este una dintre cele mai vechi și constante analize realizate pe piața rezidențială locală, primele statistici fiind publicate în anii 2007-2008. Raportat la nivelul lunii decembrie, ianuarie 2022 a adus un avans de 1.600 de euro sau 1,6%.

„Creșterea prețurilor s-a accelerat la început de an. De regulă, în luna ianuarie sunt scoase la vânzare numeroase proprie­tăți, așteptările proprietarilor fiind de regulă mai mari, indiferent de perioadă – aceasta fiind în general explicația pentru creșterile mai semnificative înregistrate de obicei în luna ianuarie. Totuși, există și o creștere de bază, corelată în principal cu rata inflației și cu cererea crescută“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România.