Chimcomplex ia în calcul o ofertă pentru achiziția Rompetrol, în 20222Foto© cotidianul.ro

Chimcomplex ia în calcul o ofertă pentru achiziția Rompetrol, în 2022

, 5 știri, 15 vizualizări

Chimcomplex Borzești, companie controlată de omul de afaceri român Ștefan Vuza, va depune, la anul, o ofertă pentru achiziția KMG International (grupul Rompetrol), a anunțat compania. Chimcomplex a preluat, în 2018, activele viabile din defuncta platformă Oltchim Vâlcea, integrându-le în structura proprie. În 2020, compania integrată care reunește aproape tot din ce mai înseamnă chimia românească a făcut un profit de 20 de milioane euro. În primele trei trimeste ale acestui an, profitul este deja de 90 de milioane euro.

“În ceea ce privește Divizia de Chimie și de integrare petrochimică, Compania anunță finalizarea unor studii preliminare și includerea oportunității dezvoltării unor parteneriate și a achiziției Rompetrol (KMG International) în strategia de dezvoltare a societății, urmărindu-se formularea unei oferte în acest sens la începutul anului 2022”, se arată într-un comunicat al Chimcomplex trimis Bursei.

“În scopul finanțării proiectelor menționate și implementării strategiilor de dezvoltare, Compania are în vedere demararea unei emisiuni de bonduri (obligațiuni) in prima jumătate a anului 2022 și atragerea de parteneri de equity, la acest moment fiind finalizat procesul de selecție a consultantului financiar internațional care va asista societatea Chimcomplex SA Borzești în acest demers, fiind vorba despre Rothschild & Cie”, mai spune Chimcomplex.