Claudiu Târziu: Declarațiile lui Călin Georgescu au afectat partidul, nu poate fi premierul AUR5Foto© stirileprotv.ro

Claudiu Târziu: Declarațiile lui Călin Georgescu au afectat partidul, nu poate fi premierul AUR

, 9 știri, 47 vizualizări

Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, susține că declarațiile lui Călin Georgescu despre Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu au afectat imaginea partidului, care "era deja încărcat simbolic cu o anumită poziție" și s-a delimitat de aceste declarații.

"Declarațiile acestuia contează, desigur, pentru că partidul deja era deja încărcat simbolic cu o anumită poziție la vârful partidului și da, din acest punct de vedere, orice spui poate să afecteze partidul. Problema a fost că nu a știut să răspundă la o întrebare care viza istoria noastră recentă, o întrebare pe care putea să o respingă, dacă nu era pregătit să răspundă, cea cu privire la mareșalul Ion Antonescu, care este sub incidența unei legi penale", a afirmat Claudiu Târziu, la Prima TV preluată de Agerpres.

El a precizat că, din punctul său de vedere, Călin Georgescu nu mai poate fi premierul AUR.

"Indiferent de ce opinie putem avea noi, în particular, cu privire la mareșalul Antonescu, având în vedere că legea ne oprește să exprimăm orice fel de opinie, alta decât cea pe care o permite legea, nu ai cum să faci altfel. Dânsul nu era în studioul acelei televiziuni pentru a da lămuriri istorice, pentru că nu are o pregătire în acest sens.