Comandantul armatei ucrainene a transmis SUA care este condiția Kievului pentru negocieri cu Rusia© stirileprotv.ro

Comandantul armatei ucrainene a transmis SUA care este condiția Kievului pentru negocieri cu Rusia

, 4 știri, 23 vizualizări

„Există o singură condiție pentru negocieri - Rusia trebuie să părăsească toate teritoriile ocupate”, a declarat Valeri Zalujnîi pe canalul său de Telegram, după ce în ultimele săptămâni generalul american Mike Milley a pledat în discuții interne la Casa Albă pentru negocieri între Kiev și Moscova, pe măsură ce iarna se apropie, iar trupele în teren s-ar putea afla într-un blocaj.

Dar poziția lui Milley nu este susținută pe scară largă de echipa de securitate națională a președintelui Joe Biden, inclusiv de secretarul de stat Antony Blinken și de consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan. Niciunul dintre ei nu crede că este momentul să facă un efort serios pentru discuții cu privire la Ucraina, a scris CNN citând surse de la Casa Albă, potrivit News.ro.

Pledoaria lui Milley pentru pace a devenit publică însă chiar în momentul în care Ucraina a recucerit orașul Herson. În comentarii făcute miercuri la Clubul Economic din New York, Mike Milley a lăudat armata ucraineană pentru că a luptat cu Rusia până a adus-o într-un impas, dar a spus că o victorie militară categorică nu este la îndemână pentru Kiev.