Comisarii ANPC au propus închiderea a cinci supermarketuri din sudul litoralului, pentru nereguli importante6Foto© stirileprotv.ro

Comisarii ANPC au propus închiderea a cinci supermarketuri din sudul litoralului, pentru nereguli importante

, 7 știri, 155 vizualizări

ANPC anunță, sâmbătă seară, că au fost verificate, în această perioadă, în Mangalia, magazinele Carrefour, Lidl, Kaufland și Mega Image, precum și magazinul Lidl din Eforie Nord.

”Interesant este că, până la finalizarea acțiunilor de control, parte dintre consumatorii aflați la cumpărături erau mai tare intrigați de acțiunea noastră decât de deficiențele găsite acolo. Suntem pe teren pentru a le proteja sănătatea și pentru a transmite operatorilor economici că trebuie să respecte consumatorii. Din nou vitrine murdare, din nou legume și fructe cu deprecieri. Va trebui să trecem la măsuri mult mai dure și săptămâna aceasta o vom dedica discuțiilor cu structurile centrale ale marilor lanțuri de magazine”, a declarat Horia Constantrinescu, președintele ANPC.

Comisarii au aplicat 4 avertismente și 9 amenzi contravenționale în valoare totală de 235.000 lei.

De asemenea, comisarii au oprit temporar de la comercializare produse alimentare în valoare de peste 4.600 lei și au dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare în valoare de peste 10.000 lei.