Companiile antreprenoriale care se finanțează la bursă beneficiază de o nouă facilitate© economie.hotnews.ro

Companiile antreprenoriale care se finanțează la bursă beneficiază de o nouă facilitate

, 4 știri, 6 vizualizări

Companiile antreprenoriale care vor să se finanțeze prin emiterea de acțiuni, obligațiuni sau alte instrumente financiare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al Bursei de Valori București (BVB) vor fi scutite începând cu data de 1 iulie 2021, de plata tarifului de procesare la listarea primului instrument financiar.

Tariful de procesare, care presupune analizarea cererii de admitere la tranzacționare, va fi perceput de către BVB începând cu listarea celui de-al doilea instrument financiar. Facilitatea se aplică doar noilor emitenți, nu și celor care au deja acțiuni, obligațiuni sau alte instrumente financiare listate pe SMT-ul BVB, până la data de 1 iulie 2021, anunță BVB printr-un comunicat.

„Lichiditatea pe AeRO a crescut semnificativ, apropiindu-se de 1 milion de euro pe zi, respectiv de peste trei ori mai mult decât în 2020 și de aproape 12 ori mai mult decât în 2015, când a fost lansată piața AeRO. Această evoluție demonstrează interesul investitorilor pentru companiile nou-venite pe această piață. În acest context, noua facilitate vine să susțină dezvoltarea pieței într-una de creștere a IMM-urilor”, spune Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.