Concursurile pentru directorii de școli ar putea fi amânate din nou© adevarul.ro

Concursurile pentru directorii de școli ar putea fi amânate din nou

, 5 știri, 33 vizualizări

Ministerul Educației va propune, luni, Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de directori în școli după 13 septembrie și nu începând din 27 iulie, cum prevede metodologia aflată în dezbatere publică, a anunțat, sâmbătă, ministrul Sorin Cîmpeanu.

"Am discutat și despre organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori la nivel național. Această metodologie, la nivel de proiect, se află în dezbatere începând cu data de 4 iunie, dezbatere publică ce urmează a se încheia luni, 14 iunie.

(...) Am primit mai multe propuneri, am încercat să identificăm numitorul comun al acestor propuneri, din partea colegilor din nord-vest, reprezentanților primarilor, sindicatelor și, punând în balanță argumentele pro și contra, plusurile și minusurile, luăm în considerare ideea pe care o vom prezenta luni, începând cu ora 9,00, la nivelul Comitetului pentru Dialog Social, de demarare a concursurilor pentru ocupare a posturilor de directori printr-o probă scrisă organizată nu în data de 27 iulie, ci organizată imediat după începerea anului școlar 2021-2022, deci după 13 septembrie", a afirmat, la Iași, Cîmpeanu.