Cum a pierdut Elon Musk 50 de miliarde de dolari în două zile4Foto© libertatea.ro

Cum a pierdut Elon Musk 50 de miliarde de dolari în două zile

, 15 știri, 43 vizualizări

Este cea mai mare scădere de două zile din istoria Bloomberg Billionaires Index și cea mai mare scădere de o zi după scăderea de 36 de miliarde de dolari a lui Jeff Bezos, după divorțul său de MacKenzie Scott în 2019, informează Bloomberg.

Prăbușirea Tesla vine pe fondul unor zile tumultoase pentru producătorul de automobile electrice. Totul a început când Musk și-a întrebat urmăritorii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile companiei, situație dublată de vestea că fratele său Kimbal a vândut acțiuni chiar înainte de sondaj. În urma acestor știri, Michael Burry, investitorul făcut celebru prin filmul „The Big Short” a anunțat că Musk dorește să-și vândă o parte din acțiuni pentru a-și acoperi datoriile personale, informează Bloomberg.

Scăderea reduce avantajul lui Musk față de Bezos ca cea mai bogată persoană din lume la 83 de miliarde de dolari. Musk l-a depășit pe fondatorul Amazon pentru prima dată în ianuarie, diferența dintre cei doi crescând recent la 143 de miliarde de dolari, o cifră mai mare decât averea neta a lui Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume.