Cum poți obține pensia anticipată. Ce stagiu de cotizare obligatoriu trebuie să ai3Foto© realitatea.net

Cum poți obține pensia anticipată. Ce stagiu de cotizare obligatoriu trebuie să ai

, 4 știri, 55 vizualizări

Noi informații despre cum pot obține românii pensia anticipată. Începând cu 1 septembrie, au avut loc o serie de schimbări în ceea ce privește acest aspect. Află, în articol, ce stagiu de cotizare obligatoriu trebuie să ai acum!

Odată cu intrarea în vigoarea a noii legi privind recalcularea pensiilor brute pe vaza veniturilor brute obținute de-a lungul activității în câmpul muncii, care a modificat modul în care se calculează acestea, mulți pensionari s-au plâns de deciziile pe care le-au primit acasă. Totodată, au fost adoptate și alte schimbări, precum stagiul obligatoriu de cotizare pentru pensia anticipată.

Începând cu 1 septembrie, odată cu noua formulă de recalculare, pensia anticipată parțială a fost eliminată complet. Directorul Casei de Pensii Cluj, Mariana Nicoleta Sălciuan, a explicat că pensia anticipată poate fi solicitată cu până la 5 ani înainte de vârsta standard de pensionare. Însă, există o condiție. Mai exact, persoana care cere acest lucru trebuie să fi realizat integral stagiul contributiv.