Decizie definitivă în cazul chipsurilor inscripționate cu adresa în „Ținutul Secuiesc”. ANPC are câștig de cauză© hotnews.ro

Decizie definitivă în cazul chipsurilor inscripționate cu adresa în „Ținutul Secuiesc”. ANPC are câștig de cauză

, 4 știri, 29 vizualizări

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că Tribunalul Harghita a respins definitiv contestația depusă de operatorul economic SC Pityoka Gyar SRL, din localitatea Sânsimion, județul Harghita, producător al brandului de chipsuri "Csíki Csipsz”, împotriva măsurii dispuse de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Harghita, referitoare la oprirea temporară a comercializării produsului până la remedierea etichetării neconforme.

Cu doar o lună în urmă, Judecătoria Miercurea Ciuc dădea aceeași soluție, în primă instanță, acestei contestații.

"Indiferent de naționalitate, de încărcătură emoțională sau de convingeri, legea trebuie respectată. Alimentarea unor idei greșite trebuie să aparțină trecutului. Sunt convins că putem pune cu mândrie «produs în România» pe fiecare ambalaj fabricat aici. Încurajăm fiecare producător român să își găsească locul pe piață. Suntem aici să consiliem și să ajutăm în acest sens”, a declarat Laurențiu Moldovan, comisar șef adjunct CJPC Harghita.