Deschiderea Spitalului Modular de la Lețcani amânată6Foto© bzi.ro

Deschiderea Spitalului Modular de la Lețcani amânată

, 19 știri, 12 vizualizări

Deschiderea spitalului modular de la Lețcani va fi întârziată, fiind o problemă  cu stocatorul de oxigen. Anunțul a fost făcut de Vasile Cepoi, șeful DSP, care a precizat că nu pot fi instalate tuburi de oxigen pentru că nu există suficiente, potrivit Bună Ziua Iași.

„La unitatea de la Lețcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluție alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluție cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienți Covid. În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pt terapie cu oxigen și se vor putea internă primii pacienți”, a declarat Vasile Cepoi, șeful DSP Iași pentru ziarul local BZI.

Șeful DSP Iași spune că în această dimineață, în aplicație, toate locurile erau ocupate. „Erau și locuri suplimentare pe tărgi, deci pacienți care stăteau în ATI pe tărgi, peste numărul de locuri normal care există în secție. La unitatea de primire urgențe de asemenea toate locurile cu oxigen sunt ocupate”.