Directorul Penitenciarului Baia Mare, acuzat de hărțuirea unei polițiste a fost revocat din funcție4Foto1Video© libertatea.ro

Directorul Penitenciarului Baia Mare, acuzat de hărțuirea unei polițiste a fost revocat din funcție

, 4 știri, 315 vizualizări

Directorul Penitenciarului Baia Mare, Horia Chiș, care este acuzat de purtare abuzivă în formă continuată, folosirea abuzivă a funcției în scop sexual în formă continuată și șantaj, a fost revocat luni din funcție, a anunțat, marți, Administrația Națională a Penitenciarelor. Potrivit unei investigații făcute de Recorder directorul, cât și psihologa unității au făcut presiuni pentru a face pace și a renunța la acuzații.

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis că, în urma finalizării verificărilor dispuse la Penitenciarul Baia Mare, conducerea Ministerului Justiției a luat act de confirmarea unor deficiențe pe linia activității manageriale a directorului de unitate.

Astfel, în 22 august conducerea Ministerului Justiției a luat măsura revocării din funcția de conducere a acestuia, conform legislației în vigoare. „Administrația Națională a Penitenciarelor manifestă toleranță zero în orice situație de încălcare a legislației sau a codului deontologic”, potrivit ANP.