Dunărea Brăila se joacă de-a calificarea!© agerpres.ro

Dunărea Brăila se joacă de-a calificarea!

, 6 știri, 60 vizualizări

Anul trecut, SCM Craiova a jucat cu Tertnes Bergen, în cupa EHF. Și, ca și acum, ambele partide s-au disputat în România. Echipa pregătită de actualul selecționer, Bogdan Burcea a câștigat primul meci, tot la două goluri diferență: 26-24. Dar l-a pierdut pe al doilea, 20-33. Și implicit calificarea.

Dunărea a început bine disputa cu norvegiencele, o echipă fără expereință, cu multe tinere în echipă. A condus în permanență, și a intrat la pauză cu trei goluri diferență: 14-11. Portarul Elena Șerban a făcut show între buturi, a apărat excelent, dar a și marcat de două ori din poartă în poartă! În partea a doua, Brăila părea că rezolvă calificarea în turul trei al EHF European League din primul meci. Diferența a ajuns la 9 goluri, la jumătatea reprizei: 23-14 și 24-15.

Antrenorul Neven Hrupec a încercat să odihnească titularele, să dea minute de joc tuturor handbalistelor. Concentrarea a dispărut însă, și norvegiencele au profitat imediat. Cu două minute înainte de final s-au apropiat până la două goluri, 25-27! Nu a mai fost timp de surpriză, dar semnalul de alarmă a fost tras. Brăila pornește favorită la calificare, dar nu trebuie să fie la fel de superficială.