Explozie de cazuri de pneumonie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, din cauza imunității scăzute4Foto© stirileprotv.ro

Explozie de cazuri de pneumonie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, din cauza imunității scăzute

, 9 știri, 27 vizualizări

Spitalul Victor Babeș din Timișoara trage un semnal de alarmă. Medicii de aici spun că numărul cazurilor de pneumonie crește alarmant. În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara cu suspiciunea de pneumonie comunitară.

Pneumonia comunitară reprezintă o afecțiune inflamatorie acută a parenchimului pulmonar, de origine infecțioasă. Penumonia comunitară se transmite pe cale respiratorie, avand o rată de mortalitate de aproape 15 la sută în cazul pacienților cu comorbidități. Deficitul de imunitate este principala cauză de îmbolnăvire.

“Timp de aproape 2 ani, datorită protecției oferite de purtarea măștilor, aproape că nu am putut să vorbim de penumonii comunitare. Așa cum îi spune și numele, îmbolnăvirea se produce în comunitate. Transmiterea este foarte ridicată, și asta îndeosebi în cazul persoanelor imunocompromise.