FDA a aprobat un medicament pentru Alzheimer, prima dată în 20 de ani4Foto© cancan.ro

FDA a aprobat un medicament pentru Alzheimer, prima dată în 20 de ani

, 5 știri, 104 vizualizări

Primul tratament nou pentru boala Alzheimer în ultimii 20 de ani a fost aprobat de autoritățile de reglementare din Statele Unite și ar putea fi folosit și în Europa în următorii ani. Numit Aducanumab, medicamentul țintește cauza principală a Alzheimerului, cea mai frecventă formă de demență, mai degrabă decât simptomele sale, relatează BBC.

Organizațiile caritabile au salutat vestea unei noi terapii pentru această afecțiune. Dar oamenii de știință sunt împărțiți cu privire la potențialul impact din cauza incertitudinii asupra rezultatelor studiului. În România în 2019, erau diagnosticați 300.000 de bolnavi cu Alzheimer, mult peste media europeană, la care se adaugă cei care sunt îngrijiți de familie și sunt nediagnosticați, potrivit unui studiu.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că există „dovezi substanțiale conform cărora aducanumabul reduce plăcile de proteine beta-amiloide din creier” și că acest lucru „ar putea să prezică beneficii importante pentru pacienți”.