Fermierii care cultivă legume vor putea primi până la 2.000 de euro pe an3Foto© antena3.ro

Fermierii care cultivă legume vor putea primi până la 2.000 de euro pe an

, 5 știri, 169 vizualizări

„Am spus că fostul program „Tomata”, care s-a derulat pe o perioadă de patru ani, nu va mai continua așa. De aceea am venit cu acest program, acest ajutor de minimis pentru susținerea legumelor în spații protejate. Acum proiectul de HG este în curs de definitivare, în consultare cu mediul asociativ din legumicultură, și se acordă pentru mai multe legume: ardei, castraveți, tomate varza alba și roșie și vinete. Se acordă maximum 2.000 de euro pe o mie de metri pătrați pe beneficiar pe an”, a precizat ministrul Agriculturii.

Oros a transmis că în cazul în care plafonul alocat pentru acest program este depășit, suma se va reduce proporțional la toți beneficiarii eligibili.

„Avem un plafon de 150 de milioane de lei, dacă valoarea alocată este depășită cuatumul se reduce proporțional, această sumă se repartizează la toți beneficiarii eligibili. Schema se va derula prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ca să fie mai ușor verificabilă și monitorizabilă, iar controalele se vor face de către comisii mixte APIA și Direcțiile Agricole Județene”, a mai spus Adrian Oros.